Kort rapport

 

 

De senaste två veckorna har egentligen inget särskilt hänt - Julia kom på visit veckan efter midsommar, men annars har det varit tyst och jag har spenderat mycket tid på att fundera. Tre dagar med värmebölja fick vi och då målades fönster och dörrkarmen till dörren vi satte in förra året. Dessvärre hann det inte riktigt torka innan det började regna. Väderleksrapporten ser rätt mörk ut - regn utlovas i en vecka framåt. Med tanke på att jag återvänder till Belgien för jobb och studier om ett par veckor börjar jag tvivla på ifall jag faktiskt kommer att hinna renovera den korta väggen som vetter mot sydost. Den som lever får se!

 

08.07.2015 kl. 00:11

Skålen från fladan

 

Idag tänkte jag berätta om denna skål som jag har dykt upp från Storfladans botten när jag var runt 9 år gammal. Jag kommer ihåg hur jag såg skålens kant sticka upp från mutan när jag dykte runt. Det var stretigt att få loss skålen då 75% av den var under botten, men när jag väl fick upp den var lyckan stor! Min mormor dokumenterade detta med ett foto som jag kommer att bespara er, men hennes kommentar var "den skålen kan du ha frukt i när du är vuxen". Och det hade hon ju rätt i.

 

Insidan av skålen är glaserad. Dessvärre har mönstret på den försvunnit med tidens tand, men mig gör det inget.

 

15.06.2015 kl. 12:51

Jesustejp fixar allt!

 

Idag har vi fixat på sovrummet och så här ser det ut nu! För det första kom det upp nygamla hyllor och för det andra ville vi åtgärda problemet med två singelmadrasser som glider isär varje natt man sover.

 

Tidigare hade vi spikat upp två trälådor som jag hittade längst in i lidret. Som jag tvättade och tvagade dessa lådor förra året! Ingen hade troligen rört dem på tiotals år och jag skurade och borstade dom så att de kunde bli ett med sovrummet som vi totalrenoverade förra året. Lådhyllorna var dock en provisorisk lösning i väntan på nåt bättre.

 

Detta var alltså lösningen på vårt madrassproblem. Vi får se hur länge jesustejpen håller ihop dem! Om det är något som är irriterande så är det ju faktiskt att falla ner i gropen mellan dom.

Hyllorna används nu för en tredje gång. Först är det min pappa som fyndat dem på löytöpiste på Ikea när jag var liten, sedan har de hängt i ett gästhus i skogen och nu hittade jag dem i min brors gamla lekstuga som i övrigt är full med skrot. Vi skruvade ner dom och nu har de fått nytt liv, för en tredje gång!

 

12.06.2015 kl. 20:40

 

 

Hönshuset är byggt på 1940-talet på Stora Ängesön ute i Kimitoöns skärgård i Finland. Huset har hoppat mellan släkterna Söderlund och Söderblom som spenderat somrarna sida vid sida i flera generationer runt "Storfladan" på Ängesön. Efter ett par renoveringar är huset nu beboeligt för mer än bara fjäderfän.

Idag är det Nanó och Jeroen som tar hand om huset.

 

Kategorier

Senaste kommentarer