Mat

Vilda, ätbara örter

Publicerad 12.06.2015 kl. 01:28

 

 

Jag (Nanó) var i veckan på en Marthaträff var vi lärde oss om ätbara örter som man kan hitta i skogen, eller varför inte på sin egen bakgård. Jättekonstigt att man inte lärt sig mera om detta tidigare! I sommar tänker vi satsa på att äta växter från skogen runt Hönshuset istället för att köpa växthusodlade örter i affären. Ätbara växter från skogen är dessutom inte bara gratis utan också hälsosamt. Efter en vecka i stan anlände vi för några timmar sen till Hönshuset och vi gick direkt ut på en runda i skogen för att leta rätt på godsaker från naturens eget skafferi!

 

Maskrosblad, rönnbärsblad, förvildad oregano och svartvinbärsblad.

 

Späda exemplar av kirskål och brännässlor. Vad för läckra grejer vi lagade får ni se i nästa inlägg!
 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

 

 

Hönshuset är byggt på 1940-talet på Stora Ängesön ute i Kimitoöns skärgård i Finland. Huset har hoppat mellan släkterna Söderlund och Söderblom som spenderat somrarna sida vid sida i flera generationer runt "Storfladan" på Ängesön. Efter ett par renoveringar är huset nu beboeligt för mer än bara fjäderfän.

Idag är det Nanó och Jeroen som tar hand om huset.

 

Kategorier

Senaste kommentarer