Mat

Bovetesallad med kirskål

Publicerad 13.06.2015 kl. 11:20

 

Jag har alltid gillat quinoa, couscous, bulgur och liknande i sallader. Dock har ju den billiga couscousen en tendens att bli rätt mjuk och geggig vilket jag inte uppskattar. Quinoa är kanske det allra hälsosammaste men kostar även därefter. När jag för några år sedan hittade helt bovete, som både har högt proteininnehåll, tuggmotstånd och inte kostar skjortan, blev det en ny favorit i matiga sallader.

 

Bovetesallad med vildörter

(för två personer)

Ett halvt granatäpple
Några körsbärstomater
En näve vildört (t.ex. kirskål i vårt fall)
En liten vårlök
En deciliter bovete
Lite gul chili för färgen
salt
parmesanost

Skölj bovetet noga och låt koka i tio minuter med salt. Skär tomaterna i klyftor, hacka kirskålen i varierande storlek (låt gärna några blad vara kvar hela!). Hacka vårlöken och chilin. Skala granatäpplet i en bunke med vatten, det är allra lättast så. När bovetet har kokat klart sköljer du det i kallt vatten tills det kyls ner. Blanda ihop allt med lite finriven parmesanost. Salta efter behov!

Servera gärna med något annat, t.ex. vildörtsomelett (recept längre ner).

 

 

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
supernice blogg! blir inspirerad av inredningen o recepten. jag borde verkligen också sätta sig in i det där om ätbara grejer från trädgården. ett tips på teet av rönnbärsblad (om ni inte redan testat) - svartvinbärsblad är också smakrika och fräscha!
H13.06.15 kl. 12:19
äsch, läste slarvigt, ni hade ju hittat svartvinbärsbladen också, såklart!
H13.06.15 kl. 12:21
Vi har dock inte lagat te av svartvinbärsbladen än :) Det måste jag tipsa snubben om idag, han är temästaren! Vi har bara använt dem i matlagning än så länge. Så tack ändå ;)
13.06.15 12:43
Så himla fint ni har det!! Insert: emoji med hjärtögon :D Får enormt inredningssug..
astrid14.06.15 kl. 13:09

 

 

Hönshuset är byggt på 1940-talet på Stora Ängesön ute i Kimitoöns skärgård i Finland. Huset har hoppat mellan släkterna Söderlund och Söderblom som spenderat somrarna sida vid sida i flera generationer runt "Storfladan" på Ängesön. Efter ett par renoveringar är huset nu beboeligt för mer än bara fjäderfän.

Idag är det Nanó och Jeroen som tar hand om huset.

 

Kategorier

Senaste kommentarer