Mat

Pyttipanna med mjölkört & vetebröd på rönnbärste

14.06.2015 kl. 18:09

 


Just nu skriver jag mycket om vildörter och jag vill än en gång poängtera att det är Marthorna som introducerat det till mig! Så gå med i Marthaförbundet - det har jag gjort!

Jag plockade alltså en hel del mjölkört för två dagar sedan. Det första vi gjorde var att vi stekte en slags pyttipanna på kokt potatis, bacon, lök och bitar av mjölkörtens stänger som vi förvällde innan. Man tager vad man haver i kylen, helt enkelt. Sedan strödde vi hackade mjölkörtsblad över.

 

 

Detta käkade vi tillsammans med pulled pork som min mor lagat veckan innan, granatäppel, tomater och Jeroens hembakta bröd.

 

(man kunde tro att jag tvingat på honom ett retro förkläde för att göra bilden finare, men nej. Jeroen är alltså snubben som bakar bröd klädd i förkläde. Heja honom!)

Brödet gjorde han på basen av ett recept på vetebröd från Bonniers kokbok. Dock använde han te kokat på rönnbärsblad istället för vanligt varmt vatten - det gav brödet en intressant, mandel-aktig doft!

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

 

 

Hönshuset är byggt på 1940-talet på Stora Ängesön ute i Kimitoöns skärgård i Finland. Huset har hoppat mellan släkterna Söderlund och Söderblom som spenderat somrarna sida vid sida i flera generationer runt "Storfladan" på Ängesön. Efter ett par renoveringar är huset nu beboeligt för mer än bara fjäderfän.

Idag är det Nanó och Jeroen som tar hand om huset.

 

Kategorier

Senaste kommentarer