Skålen från fladan

15.06.2015 kl. 12:51

 

Idag tänkte jag berätta om denna skål som jag har dykt upp från Storfladans botten när jag var runt 9 år gammal. Jag kommer ihåg hur jag såg skålens kant sticka upp från mutan när jag dykte runt. Det var stretigt att få loss skålen då 75% av den var under botten, men när jag väl fick upp den var lyckan stor! Min mormor dokumenterade detta med ett foto som jag kommer att bespara er, men hennes kommentar var "den skålen kan du ha frukt i när du är vuxen". Och det hade hon ju rätt i.

 

Insidan av skålen är glaserad. Dessvärre har mönstret på den försvunnit med tidens tand, men mig gör det inget.

 

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Helt super idé med en hönshusblogg! Hur coolt är det inte att ha en fruktskål från botten av havet :D
koltrast17.06.15 kl. 22:13
Men wow, så fin! Vilken skatt :D
Sandra15.01.16 kl. 22:41

 

 

Hönshuset är byggt på 1940-talet på Stora Ängesön ute i Kimitoöns skärgård i Finland. Huset har hoppat mellan släkterna Söderlund och Söderblom som spenderat somrarna sida vid sida i flera generationer runt "Storfladan" på Ängesön. Efter ett par renoveringar är huset nu beboeligt för mer än bara fjäderfän.

Idag är det Nanó och Jeroen som tar hand om huset.

 

Kategorier

Senaste kommentarer